Passa al contingut principal

Un metge diferent


Ja està ací. L'autor nordamericà Josh Bazell està presentant als mitjans de comunicació de Barcelona Esquivant la mort, el seu extraordinari debut literari. Bazell ha captivat els periodistes amb la seua simpatia durant la conferència d’aquest matí en la qual ha contat que el seu principal repte és «trobar temps per a escriure, així que habitualment escric les novel·les en el meu cap i després, cada pocs dies, ho transcric».


Esquivant la mort ens sorprén amb un nou antiheroi increïblement irresistible malgrat les seues addicions, el seu passat molt més que obscur i el seu llenguatge directe i gens indulgent. Sobre el seu protagonista, Josh Bazell ha confessat que «la venjança és el motor principal de Peter Brown», tot i que hi ha també una venjança del sistema sanitari americà. «M’agrada molt la medicina com a treball», ha assegurat, «però sovint els metges estem tan ocupats, i els pacients estan tan desesperats que ningú no els atenga, que ens veiem entre nosaltres més com a enemics que com a col·laboradors».
Us recordem que hem posat en marxa un concurs que permetrà el guanyador nadar amb taurons, com ho fa el protagonista en un moment de la narració. Si us agraden les experiències carregades d'adrenalina, no podeu deixar passar l'oportunitat de llegir aquest èxit a mig camí entre House i Els Soprano, i de provar sort al concurs, consulteu les bases ací. En referència a aquestes sèries, Bazell ha mencionat també que va descobrir amb sorpresa la semblança entre el seu personatge i el doctor d'aire cínic que protagonitza la sèrie televisiva després que alguns lectors li ho comentaren. Sobre Els Soprano ha comentat que «ha fet un treball magnífic per a desmitificar la màfia, a diferència del que ocorre amb El Padrino».
Actualment, l'autor treballa en la segona part d'Esquivant la mort i pensa també a escriure’n una tercera amb el mateix protagonista. «El principal repte» diu Josh Bazell «és mantenir l’estil fresc i sorprenent, així que la segona part serà una novel·la molt experimental». L'esperem ja amb ànsia!
Per anar coneixent millor l'autor, ací teniu també una entrevista de Bazell al canal NBC.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’