Passa al contingut principal

Carta oberta dels alumnes de l'escola Pascual Nácher




Us deixem aquesta carta que ens han fet arribar un grup d'alumnes de l'escola Pascual Nácher, de Vila-Real. Moltes gràcies per compartir amb nosaltres l'alegria i la il·lusió de participar en una iniciativa que veiem que ha complert sobradament el seu objectiu.


Hola, som els alumnes de 5éB de l’escola Pascual Nácher i volem contar-vos com ens hem estrenat  representant una obra de teatre: Un dia en la classe de valencià estàvem llegint  “La volta al món en 80 dies”, vam dramatitzar la lectura i li vam proposar a la nostra tutora fer una obra de teatre.

En la biblioteca de l’escola tenim uns quants llibres de teatre,  vam llegir els arguments  i després de fer una votació l’obra triada va ser  “La ciutat dels Gratacels”,  la que més ens va agradar.  Ens vam repartir els personatges i després de Nadal  vam començar els assajos.  En les classes de valencià, quan acabàvem el  treball assajàvem les escenes. En la classe de Plàstica vam fer els decorats i en classe de música vam assajar la posada en escena amb les músiques per representar-la.  Les últimes setmanes assajàvem també fora de l’horari escolar per a què tot eixira molt bé.

Vam representar l’obra en l’escola i la vam gravar per participar en el concurs Micalet Teatre,  ja què  “La ciutat dels Gratacels” és de l’editorial Bromera, que era qui promovia el concurs.  Però volíem representar l’obra en un lloc gran i va ser quan vam decidir portar-la a la Mostra de Teatre Escolar del Cefire de Castelló, que a més, casualment, enguany se celebrava en la Caixa Rural de Vila-real.

I... quina va ser la nostra sorpresa quan Bromera ens envia un mail, dient-nos que érem finalistes del concurs i...el millor és que l’hem guanyat, estem suuupercontents, este premi ha sigut molt important per a nosaltres i volíem compartir la nostra satisfacció amb tots vosaltres.  Salutacions i que sigueu molt feliços.

Signat: Alumnes de 5é B i tutora

         

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’