Passa al contingut principal

Arriba la València més negra

Del 6 al 15 de maig se celebra a València la quarta edició de VLC Negra, el Festival de Gènere Negre de la capital del Túria. A Bromera estem d’enhorabona perquè, a banda de contar amb la presència de Pierre Lemaitre al festival, ens hem assabentat que Un sepulcre de lletres minúscules, de Silvestre Vilaplana, ha estat nominada a Millor Novel·la Negra 2016. Les votacions estan obertes fins al pròxim 5 de maig i, per convèncer-vos de que aquesta obra mereix ser la guanyadora del guardó, volem fer-vos-en un tast.


Un sepulcre de lletres minúscules és una novel·la coral on s’alternen els punts de vista de vuit persones que no es coneixen i que coincideixen en una casa aïllada. Cada capítol està plantejat des del punt de vista d’un personatge diferent, en què anirem descobrint els motius que han portat cadascun d’ells a la seua situació actual. Els vuit protagonistes estan en una situació vital desespe­rada. Tots han acceptat un tracte amb un misteriós personatge quan les circumstàncies han estat tan extremes que no han trobat cap altra eixida. Enmig d’un ambient claustrofòbic i inquietant, totalment incomunicats de la resta del món, aniran revelant les circumstàncies que els han dut a aquesta casa i els termes d’un pacte en què la mort és l’objectiu final. Tots han assumit les normes. Però... i si de sobte les regles del joc canviaren? 

Amb un domini magistral de la tensió narrativa, Silvestre Vilaplana planteja un tema colpidor de manera valenta i ens capbussa en aquesta trama addictiva que sacseja el lector sense contemplacions.

Silvestre Vilaplana (Alcoi, 1969) conrea, amb una habilitat extraordinària, la narrativa, tant per a adults com per a joves, i la poesia. És autor, entre altres, de les novel·les per a adults El quadern de les vides perdudes (Premi Alfons el Magnànim), L’estany de foc (Premi Blai Bellver) i Les cendres del cavaller (Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira), publicades també en la col·lecció «L’Eclèctica». 
A més, el pròxim 1 de maig, l'autor estarà a les casetes de Bromera (50 i 51) de la Fira del Llibre signant exemplars de l'obra.




Més informació: 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.