Passa al contingut principal

La Costera reuneix vora 600 persones a la celebració del seu 40 aniversari

La llibreria La Costera compleix enguany quatre dècades al servei de la cultura i ho va celebrar fa una dies amb un concert solidari a càrrec de Pep Gimeno ‘Botifarra’ i un grapat de col·laboradors, al Gran Teatre de Xàtiva. A l’acte, el públic va poder gaudir de l’actuació d’artistes com Feliu Ventura, Hilari Alonso, Pau Cháfer, Ahmed Touzani o l’emblemàtic Grup Sarau. A més a més, la recaptació de l’acte es va destinar a les Escoles Solidàries i al col·lectiu Aspromovise, organitzacions centrades en construir un món més humà a través de l’educació i la solidaritat.


Durant la seua dilatada trajectòria, La Costera ha apostat decididament pels autors valencians i s’ha convertit en un focus difusor de la cultura valenciana. Des dels seus inicis en 1976, els llibreters Carles Sánchez i Cristina Poveda van fer de La Costera un espai cultural de referència que, ara, continua creixent amb la nova gestió, amb Pepe Miralles al capdavant. Així,  la Costera ha esdevingut un agent actiu del foment de la lectura i de visibilització dels nostres autors, sense deixar de banda la seua tasca social, a través de la col·laboració amb moltes associacions locals i comarcals.

Per la llibreria han passat reconeguts escriptors i escriptores de casa nostra com Joan Fuster, Toni Cucarella, Joan F. Mira, Josep Franco, Pilar Pedraza, Ferran Torrent, Laura Gallego, Josep Lozano, Martí Domínguez, Xavier Aliaga, Antonio Montejano, Francesc Belda, Miquel Alberola, Paco Pérez Belda, Vicent Ribes i Damià Mollà, i altres d’àmbit nacional com Almudena Grandes i Santiago Posteguillo.
Quatre dècades després del seu naixement, La Costera continua mantenint viu aquest esperit de compromís amb el foment de la lectura i la cultura, innovant en les seues aportacions a la comunitat literària. Només ens queda desitjar-los: “Per molts anys més!”.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.